Toelichting blokschema.

Algemeen:
Het blokschema is een grafische weergave in blokken. Een gekozen persoon is het uitgangspunt voor de weergave. Hierbij wordt, indien aanwezig, een aantal voorouders en, eveneens indien aanwezig, een aantal nazaten getoond van de persoon die is gekozen als uitgangspunt.
Er kan willekeurig een persoon worden gekozen als uitgangspunt waardoor er door de hele stamboom kan worden gereisd. Het kiezen van een persoon kan op meerdere manieren.

De werkwijze:
- In het vak linksonder (B) staan alle familienamen gevolgd door de voornamen van die familieleden die in de stamboom zijn opgenomen. Elke voornaam kan, door er op te klikken, worden gekozen als uitgangspunt voor de weergave in het blokschema. Een gekozen persoon komt in het midden van het blokschema te staan tenzij er te weing gegevens bekend zijn.

- In het begin van lijst (B) kan er een aantal keren "N.n." staan. Dit zijn personen waarvan wel gegevens bekend zijn maar die vanwege de privacywet niet mogen worden getoond. Zie ook het hoofdstuk "Stamboom en privacy"

- In het vak linksboven (A) staan de eerste letters van familienamen die in de stamboom zijn opgenomen. Door op een letter te klikken kan er wat sneller naar een familienbaam in lijst B worden gegaan. Dit is extra en niet echt nodig. Wel belangrijk hier is de knop om terug te kunnen gaan naar het hoofdmenu.

- Door in het blokschema de cursor op een blok te zetten verschijnt er een blokje met meer informatie, zie het onderste plaatje D).

- In het blokschema staan namen in de kleur blauw. Indien een naam rood wordt zodra de muiscursor erop wordt geplaats (E) is dit ook een link. Door klikken op een link wordt dit de nieuwe uitgangspersoon in het blokschema. Dit geldt ook voor de namen van partners. De namen van partners staan, indien aanwezig, als onderste naam in een blok.